Thursday, December 2, 2010

HULU LANGAT ADVENTURE RACE


my medal n cert :)

22th NOV 2010 - today is my extreme day...b4 dat 1 day b4 race hari yg sgt memenatkan aku tp fun sgt ble dpt g wedding my bestfriends....ptg tu tmn ayah g wedding anak kwn dia kat serdang brula ktorg move g ke hulu langat wif my partner hilmy hasan and our driver abg ali...hehehehe...boleh tahan jauh gak tmpt race ktorg kat gng nuang tu after sungai congkak...register dulu then check equipment and ade briefing bout race tomorow...smpi je sne aku terase diri aku ni kecil glr k..down glr...mne x nye sume pmpuan dia tough2 glr k...laki dia jgn ckp la...sume stok yg ade experience wakil msia bagai...triathlon punye org sume...weyh riso gua...gigil glr k...after briefing ktorg dpt tau 25 org participant reg tuk mix and 26 participant reg for men...ramai hoa competitors aku for race tmrw...aku masuk sah2 la category mix kan...cuak glr weyh....then ktorg pon cari tmpt tinggal...dptla stay kat nur nilam ape ntah tmpt tu tp nice tmpt ktorg stay...mlm ktorg jz mkn kat pekan area2 situ...after that blk bilik trs tdo cz esk seawal pagi da kne bgn....yg epas kan ktorg on dat day ialah dato'khalid yunus...hahahahah...ramai gr sume mmg yg mcm da biase la ng eco race ni kan...waaa ng partner trpkse merendahkan diri jela wat cm biase2 je....tepa jam 8am ktorg sume dilepaskan serentak for mix n men category...cabaran2 yg korg kne wat adalah
  • 10 km running
  • cycling 9km
  • obstacle 5km ( lebih kurang..x hingat)
  • abseiling & high rope
  • obstacle again
  • cycling 19km
  • kayak 4km
alhamdulillah yg aku boleh bangge 10km running adalah record terbaek aku lebih kurang 40 mnutes aku n partner smpi check point after tu ktorg trs basikal...aku sgt lemah dlm basikal kat situ ade 2 team lebih kurang potong ktorg...mmg kali ni punye mg men full body...experience yg sgt nice bagi aku...smpila finishing line almost hours 30 minutes aku habiskan...btw team first for mix category x silap aku 5 hours tepat dorg dpt abeskan...mane xnye wakil msia kot...smpi kat finishing line ktorg dpt tau ktorg team yg ke - 11 and terus dorg kalung kan medle and cert...wah actually ktorg target top 10..sayangnye mmg nmpk sgt kesalahan besar aku kt basikal tu..sory emy...btw ko mmg sgt tuff and byk bg aku support spnjang race and kte training...tenkz a lot my partner...next tym jgn serik partner ng aku ag...tp syukurla dpt tempat 11 from 25 participant....lalalalalala....after diz aku still x serik tuk join extreme game or race nie...anybody nak ajak aku join running ke any extreme race boleh...tp kalo ade swim n cycle au agak lemah sket..aku boleh wat tp takut tym dare tu rmi team boleh ptg...tp kalo running kayak climb high rope wutever aku sgt2 la berminat k ! swim n cycling aku kne lebih kan training lagi...hehehehe....big smile... :)

* tenkz to my manager kak siti and my trainer abg mie...congrates to abg mie n his partner dpt tempat ke 11 for men category.... :D

1 comment:

  1. Nurul Iman Anna HenryNovember 20, 2011 at 10:20 PM

    assalamualaikum...;) awak join x Hulu Langat Adventure Race thn ni..semoga kita berjumpa lg ahad ni..

    ReplyDelete